2025-2026 Bahar Yarıyılı  Ders Seçim İşlemleri

2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Yarıyılı ‘‘Ders Seçim İşlemleri’’ 16.02.2026-20.02.2026 tarihleri arasında (OBS) web adresindeki öğrenci otomasyon sisteminden yapılacaktır.

• Ders Seçimi işlemlerinin yapılabilmesi için öğrencilerin geçmiş eğitim-öğretim yıllarına ait öğrenim ücretlerinin ödenmiş ve 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için kayıtlarının yenilenmiş olması gerekmektedir.
• Öğrenci kaydolmadığı derslere devam edemez ve bu derslerin sınavlarına giremez.
• Bir önceki yıldan başarısız olunan (FF-FD) dersler için devam zorunluluğu aranmaz fakat devamsızlık nedeniyle başarısız olunan (FZ) derslerin devam zorunluluğu bulunmaktadır.
• Ders seçimlerinin yapılabilmesi için sistem 16.02.2026 tarihinde Saat:13:00’da açılacaktır.

DERS SEÇİMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

• 1. Sınıf öğrencileri Bahar Yarıyılı ders seçim işlemlerini obs üzerinden bahar dönemine ait tüm dersleri (+) butonuna tıklayarak kendileri yapacaklardır.
• 2. Sınıf öğrencilerinin 1.sınıfın Bahar Yarıyılında FF-FD-FZ  alarak başarısız oldukları derslerin öncelikli olarak seçilmesi zorunludur. Bu yüzden ders seçimine sistem üzerinde 1.Sınıf dersleri sekmesinden başarısız olunan dersler seçilerek başlanmalıdır.
• 2. Sınıf öğrencileri 1.sınıfın Bahar Yarıyılında  DD–DC alarak sorumlu olarak geçilen derslerin tekrar alıp almaması gerekliliği, not ortalamasının durumuna göre Akademik Danışmanı ile birlikte değerlendirilmelidir.
• Ders seçimleri ile ilgili sorular için Akademik Danışmana mail ya da OBS sistem mesajları ile ulaşılabilir.
• Ders seçimlerinin tamamlanabilmesi için Akademik Danışman onayı zorunludur. Ders seçimleri bitmeden danışman onaylarının kontrol edilmesi gerekmektedir.
• Muafiyet ve intibak işlemleri Öğrenci İşleri Birimi tarafından sisteme işlenecek olup, işlemler sonuçlandırılıncaya kadar öğrenci sistemde görünen tüm derslerine devam edecektir.
• Ders seçim işlemlerini tamamlayan tüm öğrencilerin “kontrol et / kesinleştir” butonlarına basarak danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.