Dünyada Bir İlk: Yavaşlık Dersi

2019-2020 Akademik Yılı müfredatımıza “Yavaşlık” dersini ekledik. Dünyada bir ilk olan dersi, Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu üyeleri verecek.

Cittaslow International ve Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu üyesi olan Müdürümüz Prof. Dr. H. Rıdvan YURTSEVEN konuyla ilgili “Harvard Lisans Okulu Dekanı Harry Lewis’in yavaşlayın mektubu bu dersi müfredatımıza eklememizde bizi gerçekten etkiledi. Öğrencilerimizin yardıma ihtiyaçları var. Olabildiğince kısa bir zamana ne kadar çok şey tıkıştırırım diye düşünmek yerine neyin önemli olduğunu bir durup düşünmeleri gerekiyor. Bu dersin amacı bu… İnsanlar, kendilerine zaman ayırdıkça, zaman onlar için yavaş aktığında ya da yapılan iş dinlenmek olsa bile bunu tamamen kendine adadığında ve bunun keyfine vardığında, yaptıklarından zevk almaya başlıyorlar. Zamanlarını dolu dolu değerlendiriyorlar.” dedi.

Yavaşlayın, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulundasınız…