“Etkili İletişim ve Benlik Problemleri” konulu 2. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu, İstanbul’da çeşitli okullardan gelen Psikolojik Danışman ve Rehberlerin katılımı ile Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını Müdürümüz Prof. Dr. H. Rıdvan YURTSEVEN’in yaptığı sempozyumun ilk oturumunda Medeniyet Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKIN, “Akademik Başarı ve Benlik Problemleri” başlıklı sunumu ile katılımcıları benlik oluşumunun öğrencilerin akademik başarı üzerinde etkisi konusunda bilgilendirdi.
İkinci oturumda ise MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa OTRAR “Eğitimde İnsan Modelleri ve Etkili İletişim için Öneriler” başlıklı sunumu ile günümüz iletişim becerileri ve iletişim modelleri konusunda dinleyicileri bilgilendirdi.