Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Meslek Yüksekokulumuz Bankacılık ve Sigortacılık Program Başkanı Öğretim Görevlisi Mehmet ERGÜN ve Öğretim Görevlisi İlknur KÜLEKÇİ eşliğinde Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencileri, Sigortacılık sektöründeki eğitimleri ve sınavları düzenleme misyonunu taşıyan, sektörde istihdam edilen elemanların nitelikli hale gelmesini ve sigorta bilincini arttırmaya yönelik kurum olan Hazine Müsteşarlığı’na bağlı SEGEM (Sigortacılık Eğitim Merkezi)’i ziyaret ettiler. Ziyarette Uluslararası İlişkiler ve AB Uzmanı Anı PÜSKÜLLÜOĞLU tarafından kurum faaliyetleri, kurumun düzenlediği eğitim ve sınavlar hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirilmişlerdir.

Dış Ticaret Programı

Meslek Yüksekokulumuz Dış Ticaret Programı Program Başkanı Öğr. Gör. Hilal DEĞİRMENCİ ve Öğr. Gör. Pervin Ahu ÇERÇİ  program öğrencileri ile birlikte dünya çapında önde gelen posta ve lojistik şirketi Deutsche Post DHL Group’un bir parçası olan DHL EXPRESS’i ziyaret etti. Öğrencilere firma ve lojistik sektörü hakkında önemli bilgiler Başak İŞÇİ tarafından soru -cevap şeklinde aktarıldı.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

Meslek Yüksekokulumuz Sağlık Kurumları İşletmeciliği Program öğrencileri, Program Başkanı Öğr. Gör. Ramazan DAĞ, Öğr. Gör. Hatice HURÇ APALI ve Öğr. Gör. Fatma TATLI KALAYCI eşliğinde Türkiye Hastanesi’ne Teknik Gezi düzenledi. Yapılan etkinlik kapsamında farklı birimler gezilerek bilgi alındı. Hastane Genel Direktörü ‘Hayatı ODABAŞI’ eşliğinde staj ve iş başvuru formları doldurularak öğrenci-sektör buluşması sağlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

Yüksekokulumuz İş Sağlığı ve Güvenliği 1. Sınıf öğrencileri Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsünde gerçekleştirilen Belediye-YTÜ işbirliğiyle gerçekleştirilen İSG Sempozyumuna katıldılar. Hukuki uygulamalar, atık yönetimi, periyodik muayeneler konularının yanı sıra kilitleme ve etiketleme sistemleri, endüstri 4.0 ve İSG ilişkisi gibi yenilikçi konular hakkında da bilgi sahibi oldular. Sempozyum sonunda katılım sertifikası alan öğrencilerimiz alanlarına yönelik farklı OSGB’ler ve STK’lar ile tanışma fırsatı buldular.

Dış Ticaret Programı ve Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Yüksekokulumuz Bankacılık ve Sigortacılık Programı ve Dış Ticaret Program’ları öğrencileri, Öğr. Gör. İlknur KÜLEKÇİ ve Öğr. Gör. Pervin Ahu ÇERÇİ eşliğinde her iki programa da hitap eden T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane’nin Beşiktaş/İstanbul binalarında bulunan Sergi Salonunu ziyaret ettiler. Gezi esnasında Şube Müdürü Veyis AYDEMİR, öğrencilerimizi bilgilendirdi. Öğrencilerimiz, ülkemizdeki böylesine önemli bir misyonu olan kurumu yerinde görme fırsatı yakaladılar.