İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak ve geliştirmek için çalışmalarını sürdüren İŞKUR, şimdi de Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu ile birlikte “Mesleki Eğitim Kursu” düzenliyor.

14 Kasım 2016 Pazartesi günü itibarıyla başlayacak; “Dış Ticaret Meslek Elemanı”, “Bankacılık Meslek Elemanı” ve “Lojistik Meslek Elemanı” branşlarında açılacak mesleki eğitim kursları sayesinde bireylerin daha hızlı ve daha iyi şartlarda meslek kazanması hedefleniyor. İŞKUR ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu yetkilileri eşliğinde eğitimlerin verileceği Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi Mesleki Eğitim Birimi’nde gerçekleştirilecek mülakatta, her bölüm için 25 asıl, 25 yedek toplam 150 kişi seçilecek.

İşsizlikle mücadele için Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM) bünyesinde mesleki eğitim kurs kayıtları alınmaya başlanıyor. Firmalara işgücü, iş hayatına atılmak isteyenlere ise meslek edinme olanağı sunan ABİM projesi ile; Ataşehir’de yaşayan vatandaşların bir iş sahibi olması ve kendisini geliştirerek hedeflediği kariyere ulaşması amaçlanıyor.
Bugüne kadar 10 binin üzerinde işsiz vatandaşın özgeçmiş kaydını yapan ABİM projesine, firmalardan da 1758 işgücü talebi geldi. Yapılan görüşmelerde bugüne kadar ABİM projesi sayesinde 170 kişi iş sahibi oldu.

Kontenjan 150 kişi ile sınırlı

Tüm Kursiyerlere 20 TL!

Katılan tüm kursiyerlere kursa geldikleri her gün için İŞKUR tarafından 20 TL. ödeme yapılacak ve sağlık primleri SGK’ya yatırılacak. Kurs bitiminde yapılacak sınavlarda başarılı olan kişilere Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından sertifika verilecek.
Kursa katılım koşulları arasında Ataşehir sınırlarında ikamet etmek, en az ilköğretim mezunu olmak ve en az 17 yaşında olmak şartları aranıyor.

KAYIT BAŞVURU MERKEZLERİ

Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi