ÖĞRENCİLERİMİZİN
DİKKATİNE

Bahar Dönemi yarıyıl sonu notu olarak
FF ve FD alıp başarısız olan öğrenciler
başarısız olduğu derslerin
bütünleme sınavına
dilekçe vermeden,

Bahar Dönemi yarıyıl sonu notu olarak
DC, DD, CC üstü nota sahip olan öğrenciler
Danışmaya
dilekçe vererek

bütünleme sınavına
girebilirler.

Bütünleme Sınavları İle İlgili Diğer Esaslar

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19.06.2012 tarihli toplantısında ve Yüksekokulumuz Yönetim Kurulunun 18.12.2013 tarih 12 sayılı toplantısında alınan karar gereğince bahar yarıyıl sonu bütünleme sınavlarında;

• Final sınavına girmeyen veya bahar dönemi yarıyıl sonu notu olarak FF ve FD alıp başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına, başarısız olduğu derslerin bütünleme sınavına dilekçe vermeden,
  • Final sınavları sonucunda bahar dönemi yarıyıl sonu notu olarak DC, DD, CC üstü nota sahip olan öğrenciler Danışmaya dilekçe vererek bütünleme sınavına girebilirler.
  • Bütünleme sınavı dilekçesi vererek sınava girmeyen öğrencinin final sınavı notu esas alınır. Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl sonu (final) sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilere doğrudan FF notu verilir. Her iki durumdaki öğrencilerin notları, mutlak değerlendirme hesaplamaları dışında tutulur.
  • Bütünleme ve final sınavları için mazerete dayalı telafi sınavı yapılmaz.
  • Bütünleme sınav notu, yarıyıl sonu (final) sınavı notu yerine geçerGeçme notu dönem içi notlar dikkate alınarak belirlenir ve nihai not öğrencilerin transkriptlerine işlenir.

Not: Bütünleme sınavı girmek isteyen öğrenciler 14/06/2016 tarihinden 17/06/2016 saat 12:00’ye kadar danışmaya dilekçe verebilirler.

Bilgi İçin