Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerimiz;

Sektör deneyimli yöneticiler ve uzmanlardan eğitim alma ve çalışma fırsatı bulurlar,

İŞKUR ile yapılan Kariyer ve Hizmet Noktası İşbirliği Protokolü ile okulumuzda eğitim gördükleri süre içinde İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Desteği ve Mezun oldukları andan itibaren de İŞKUR İş Bulma Desteği alırlar,

Ulaşılabilir fiyatlarla okulumuza kaydolup, Ataşehir’in finans merkezi olması avantajından faydalanır ve bu bölgedeki şirketlerde staj ve iş imkânı bulurlar,

Teknolojik altyapısı yüksek, her türlü laboratuvar ve ekipman ihtiyacı karşılanmış modern bir binada eğitim alırlar,

Erasmus + kapsamında, bir akademik yıl içerisinde, eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki anlaşmalı bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirme fırsatına sahip olurlar,

Hazırlık Sınıfını birincilikle bitirdiklerinde, Malta’da dil okulunda eğitim alma şansına sahip olurlar

Eğitim Boyunca ve Mezuniyet Sonrası Destek

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu öğrencilerine sadece eğitim hayatları süresince değil, mezuniyet sonrasında da destek olmaktadır. Önlisans eğitimlerinin ardından iş yaşamına katılmak isteyen öğrencilerine iş ve mezuniyet sonrası staj bulma konusunda desteklerken, önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerine de geçiş yapabilecekleri bölümler, geçiş şartları ve geçtikleri bölümlerin yeterliliği ile ilgili danışmanlık hizmeti vermektedir. Lisans eğitimlerine devam etmek isteyen öğrenciler Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nda iki yıl boyunca aldıkları eğitim sayesinde hem dikey geçiş sınavlarında aynı konumdaki öğrencilere oranla daha başarılı olmakta hem de edindikleri teorik ve pratik bilgiler sayesinde üniversite eğitimlerini zorlanmadan tamamlamaktadırlar.

Meslek Yüksekokulu olarak, öğrencilerimizi eğitim ve çalışma yaşamına en iyi şekilde hazırlamak için öncü kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisindeyiz. Bu kapsamda, sektörlerin öncü firmalarıyla iş birliği içerisinde bulunarak öğrencilerimize staj imkânı ve mezun olduktan sonra iş bulma sürecinde destek sağlamaktayız.

İŞKUR “Kariyer ve Hizmet Noktası İş Birliği Protokolü”

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü Kadıköy Hizmet Merkezi ile Yüksekokulumuz arasında “Kariyer ve Hizmet Noktası İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır. 2016 yılında imzalanan Protokol kapsamında, öğrencilerimize İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı desteği, mezun öğrencilerimize ise İŞKUR tarafından iş bulma desteği verilmektedir.

KOSGEB Onaylı Sertifikalı Girişimcilik Dersi

Yüksekokulumuzda programlarımızın tümünde KOSGEB onaylı Girişimcilik Dersi verilmektedir. Girişimcilik dersini alan ve sonrasında sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimiz, girişimcilik projesi ile KOSGEB’e başvurup projeleri kabul edildiği takdirde hibe ve faizsiz kredi almaya hak kazanabilmektedirler.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi İle “Eğitim İş Birliği” Protokolü

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yüksekokulumuz Yaşam Boyu Öğrenme Birimi arasında imzalanan “Eğitim İş Birliği Protokolü” ile nitelikli eğitim ve sertifika programları gerçekleştirme konusunda önemli bir adım atılmıştır.